Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

3 moduri de a folosi Uleiul de masline

Uleiul de măsline este mai mult decât un ingredient pe care-l adaugi în tigaie înainte de a începe să gătești. Ți-am pregăit trei rețete simple cu uleiul de măsline în rol principal, rețete în care te poți bucura cu adevărat de aroma intensă a uleiului de măsline extravirgin BioOrto.

 

Ulei de masline cu ierburi aromatice
1. Ulei aromatizat: folosește ierburi aromatice proaspete precum rozmarin, oregano, cimbru și salvie. Opțional, poți adăuga usturoi feliat și fulgi de chili. Umple borcanul cu ingredientele aromatice și adaugă ulei ca să le acoperi. Îl poți ține la macerat 2-3 săptămâni și apoi se poate folosi în rețete.

 

 

2. Confit de usturoi: curăță cățeii de usturoi din două căpățâne, adaugă-i alături de câteva crenguțe de rozmarin și oregano într-o cratiță la foc mediu și acoperă-i cu ulei de măsline. Când începe sa fiarbă, se dă focul mic și se lasă aproximativ 25 minute până când usturoiul se înmoaie. Ai grijă însă să nu se ardă usturoiul. Transferă cu grijă usturoiul în borcan și apoi completează deasupra uleiul în care a fiert. Se ține 2-3 săptamâni la macerat. Este foarte bun de folosit în prepararea piureurilor, sosurilor sau chiar folosit în salate, pe pizza sau toast-uri.
3. Brânză feta și măsline marinate: adaugă într-un borcan brânza tăiată cuburi, măslinele, oregano, usturoi feliat, opțional și boabe de piper. Adaugă ulei de măsline cât să acoperi ingredientele. La fel ca uleiul aromatizat, se pot servi după 2-3 săptămâni de macerare.
×