Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Beneficiile Uleiului Extravirgin de Măsline

Cunoscut pentru versatilitate, aromă bogată și numeroasele beneficii pentru sănătate, uleiul extravirgin de măsline a devenit unul dintre cele mai îndrăgite și de nelipsit ingrediente din bucătărie. Care sunt beneficiile uleiului extravirgin de măsline?

O singură lingură de ulei de măsline conține 1318 mg de grăsimi Omega 6, 103 mg de grăsimi Omega 3 și peste 10 grame de grăsimi mononesaturate, cele mai sănătoase tipuri de grăsimi.

Perfect pentru copt, prăjit sau sotat, uleiul extravirgin de măsline primește și extra recomandări fiind un aliment plin de antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Știai că?

Se poate prăji la temperaturi ridicate în uleiul de măsline extravirgin?

Uleiul de măsline conține în principal acizi grași mononesaturați, care au o singură legătură dublă din molecule de acizi grași dublă, fiind astfel un ulei rezistent la căldura ridicată. În urma unui test de 36 de ore la 180° C, uleiul extravirgin a prezentat o rezistență crescută la degradare. ⁠

De asemenea, un ulei de măsline extravirgin de calitate rezistă și mai bine degradării datorită nivelurilor ridicate de polifenoli antioxidanți. Descoperă aici gama noastră de uleiuri de măsline extravirgine, presate la rece și obținute din culturi organice.

Care sunt beneficiile uleiului de măsline pe care nu le mai poți ignora?

Așa cum ne place să alintăm uleiurile de măsline – bijuterii agro-alimentare – ele sunt o importantă componentă a dietei mediteraneene, supranumită și cea mai sănătoasă dietă. De la antioxidanții care protejează împotriva deteriorării celulalre și până la cei peste 20 de polifenoli și vitamina E din conținut, uleiul de măsline o să te cucerească de la gust și până la beneficii.

Calitățile deosebite ale acestuia se datorează grasimilor mononesaturate pe care le conține, care influențează nivelul colesterolului și oferă protecție în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Știai că?

Oamenii care au o dietă mai bogată în ulei de măsline (mai mult de 7 grame pe zi) au și:

  • 19% mai puține șanse de a muri din cauze cardiovasculare
  • 17% mai puține șanse de a muri din cauza cancerului
  • 29% mai puține șanse de a muri din cauza afecțiunilor neurodegenerative
  • 18% mai puține șanse de a muri din cauza afecțiunilor respiratorii

Potrivit unui studiu realizat în perioada 1990 – 2018 cu informații adunate de Nurses Health Study și Health Professionals Follow Up Study.

Uleiul de măsline pentru tranzitul intestinal și digestie

Uleiul de măsline a fost folosit de secole pentru a trata și probleme de digestie, iar proprietățile sale au fost confirmate de studii epidemiologice și date susținute științific.

Stimulează secreția biliară, este un laxativ natural și este așadar ideal de consumat pentru cei cu un tranzit intestinal mai încet.

Consumul acestuia reduce și riscul apariției refluxului gastroesofagian, prevenind sucurile gastrice de la a urca din stomac înapoi în esofag.

Uleiul de măsline și accidentele vasculare

Consumul de ulei de măsline te poate proteja de un posibil accident vascular, un subiect îndelung studiat.

Specialiștii spun că în sângele nostru există o proteină care joacă un rol important în a preveni cauza majore ale acestor accidente, precum și a infarctului miocardic. Nivelul acestei proteine este susținut după alimentație, în special după consumul de alimente bogate în grăsimi nesaturate, la fel ca uleiul de măsline.

Uleiul de măsline pentru memorie

Antioxidanții puternici și acizii grași din uleiul de măsline sunt de altfel benefici pentru sănătatea creierului și pot preveni progresul bolii Alzheimer. Potrivit unui studiu din 2017, consumul uleiului reduce formarea plăcilor beta-amiloide și a circuitelor neurofibrilare din creier, protejând memoria și capacitatea de învățare.

Uleiul de măsline împotriva diabetului

Conținutul de grăsimi al acestui ulei îl recomandă și pentru reglarea glicemiei și scăderea colesterolului. Măslinele sunt unicele surse dietetice de oleuropeină, un compus care ajută la reglarea zahărului din sânge prin insulina secretată de pancreas.

Uleiul de măsline împotriva cancerului

Traiul în țările mediteraneene este asociat cu un risc scăzut de cancer, arată numeroase studii. Acest lucru se datorează faptului că cetățenii din aceste zone au o dietă plină de ingrediente antiinflamatorii, în special ulei de măsline.

Una dintre potențialele probleme care cauzează cancer este stresul oxidativ, cel care dăunează radicalilor liberi. Iar uleiul extravirgin de măsline, bogat în antioxidanți, combate eficient acest stres oxidativ.

În plus, acidul oleic conținut de ulei este și el rezistent la oxidare, încetinind creșterea și răspândirea celulelor canceroase, arată studii de încredere.

Uleiul de măsline și menținerea greutății

Uleiul de măsline presupune, indubitabil, consum de grăsimi și un procent ridicat de calorii. Totuși, numeroase studii leagă o dietă mediteraneană cu un consum peste medie de ulei de măsline de efecte favorabile pierderii în greutate.

Grăsimile din acest tip de ulei sunt foarte importante pentru consum. Ele sunt transformate de organism în acizi grași, care ajută la senzația de sațietate și la un apetit redus.

Promovând digestia, uleiul de măsline poate astfel ajuta la o menținere a greutății sau poate chiar ajuta ușor la pierderea în greutate.

×