Cu ajutorul cremei vegane de migdale de la Bio Brontete învățăm o rețetă nouă. Pentru o rețetă baby friendly, poți înlocui crema de migdale cu pasta de migdale și vei elimina zahărul din compoziție, înlocuind eventual cu mierea turtă dulce.
Ingredientele necesare:
– 130g făină
– 1 linguriță praf de copt
– 1/4 linguriță sare
– 1 ou
– 75 g zahăr alb/brun
– 30 g unt topit și răcit
– 1 linguriță vanilie
– 40 g cremă de migdale sau cea de alune de pădure Bio Bronte
– 1 lingură chipsuri de ciocolată (pentru umplutură)
– 1 lingură de merișoare (pentru umplutură)
– 50 g ciocolată neagră
– 1 linguriță de ulei de cocos
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius. Pregatim o tava cu hartie de copt si o tapetam cu o lingurita de faina.
- Intr-un bol cernem faina, adaugam praful de copt si sarea si amestecam cu ajutorul unui tel.
- Intr-un bol separat, batem oul la viteza medie cu ajutorul unui mixer electric. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam, la viteza mica, pana zaharul este complet incorporat. Adaugam untul topit si racit, esenta de vanilie si crema de migdale/alune de padure si continuam sa mixam.
- Adaugam faina si continuam sa mixam pana se formeaza un aluat nisipos. Adaugam o lingura de chipsuri de ciocolata si una de merisoare si cu ajutorul unei spatule le incorporam in compozitie. Optional, puteti adauga alune, migdale, nuci sau le puteti face simple.
- Punem aluatul pe hartia de copt si cu mainile umede da o forma cilindrica acestuia, ca de painica.
- Dam la cuptor pentru 25 minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit pentru 20 minute. Taiem felii de aproximativ 1cm si mai punem la cuptor pentru inca 10 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem biscuitii pe partea cealalta si mai lasam in 10 minute. Nu ii lasati mai mult, deoarece cu cat vor sta mai mult, cu atat vor deveni mai tari.
- Topiti 50 g ciocolata neagra cu o lingura de ulei de cocos intr-un vas rezistent termic in cuptorul cu microunde. Lasati cate 15-30 secunde, amestecati, apoi dati iar la cuptor. Repetati pana se topeste ciocolata complet. Este necesar sa o scoateti si sa amestecati, pentru a nu arde ciocolata.