Am crescut cu Delikat, apoi mamele noastre au descoperit Vegeta pentru a intensifica savoarea preparatelor și, din lipsă de informare, ne-am obișnuit cu aceste produse fără să știm că fac mai mult rău decât bine. Gustul era perfect, familia era mulțumită, eticheta a rămas de altfel necitită. Rămâi până la final să vezi cum te…
Terina de sfecla cu pesto de kale
Terina de sfecla este un aperitiv vegetarian ușor de pregătit în avans, de altfel și propunerea noastră pentru masa și petrecerea dintre ani. Ți-am pregătit o terină de sfeclă cu pesto bio de kale, care se feliază cu ușurință, o combinație ușor dulce și perfect echilibrată de iuțeala hreanului și textura crocantă a nucilor prăjite….
Tort cu fistic și căpșuni
Tort cu fistic și căpșuni este propunerea noastră pentru un desert delicios, ușor de preparat și care poate fi adaptat în mai multe feluri. TasteBazaar vă recomandă să folosiți nuci, migdale sau alune de pădure în loc de fistic și să îl decorați cu orice alte fructe preferați. Ingrediente blat 100 gr unt la temperatura…
Salam de biscuiți cu pastă de fistic și pastă de alune de pădure
Salam de biscuiți probabil ați mai mâncat, așa că vă provocăm să încercați salam de biscuiți cu fistic sau alune de pădure, plin de aromele intense și naturale ale pastelor noastre de nuci. Rețeta salamului de biscuiți este realizată în colaborare cu TasteBazaar. Pentru salamul de biscuiți cu fistic aveți nevoie de: 50 gr biscuiți…
Rulouri babka cu cremă de fistic și ciocolată
Schimbă repertoriul de la clasicul cozonac la rulouri babka pline de cremă artizanală de fistic bio și ciocolată neagră. Rețeta noastră este realizată în colaborare cu TasteBazaar și este una dintre propunerile noastre pentru sărbătorile de iarnă, dar și alte ocazii dulci. Ingrediente pentru 12-14 rulouri: 500 gr făină 30 gr zahăr o linguriță de…
Salată de paste cu pesto, roșii uscate și anghinare
Ai încercat vreodată să pregătești o salată cu paste și multe ingrediente gustoase, ideală de consumat și rece din frigider? Andreea de la TasteBazaar ne propune o salată de fusili învăluită în pesto de fistic, roșii uscate, anghinare și-alte câteva ingrediente proaspete. Ingrediente pentru două porții de salată de paste: 150 gr fusilli pasta Liguria…
Înghețată de alune de pădure și fistic (din doar trei ingrediente)
Am pregătit o rețetă delicioasă de înghețată pentru lunile calde, o înghețată cu doar trei ingrediente care îți va aduce aminte de gelateriile artizanale din bella Italia. Descoperă mai jos rețeta de înghețată preparată cu cremele de alune de pădure și fistic, o colaborare cu TasteBazaar. Ingrediente: 250 ml smântână lichidă rece 200 gr lapte…
Ce sunt aditivii alimentari? Informații practice.
Dacă în ultima postare am discutat informații generale cu privire la aditivii alimentari, de data aceasta vom trece la informații mai practice și mai puțin tehnice. Aditivii alimentari se folosesc din perioade îndepărtate, unii fiind esențiali pentru prezervarea calității unor alimente, chiar conservarea acestor alimente pentru satisfacerea nevoilor de siguranță și securitate alimentară. Practic, aceștia…
Ce sunt aditivii alimentari? Informații generale.
Aditivii alimentari sunt substanțe care, în mod normal, nu sunt consumate ca alimente în sine. Aceștia sunt adăugați în mod intenționat, în scop tehnologic si/ sau organoleptic (stimularea diferitelor organe de simț – văz, miros, gust), în produsele alimentare, având efecte certe de la care se așteaptă efecte convenabile asupra proprietăților alimentelor. Aditivii sunt evaluați…
Cum alegem un ulei de măsline de calitate?
Uleiul de măsline a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai utilizate condimente din lume. Mai este supranumit și “aurul lichid” și, spre deosebire de restul uleiurilor vegetale, se extrage dintr-un fruct, nu din semințe. Procesul prin care trec măslinele, de la culegerea acestora și până la procesarea lor este considerat, de mulți, o…