Weekend-ul trecut ne-am delectat cu un brownie realizat după rețeta Flaviei Florean, iar apoi săptămâna trecută discutând cu Andreea Grecu mi-a spus că ar vrea să facă o prajitură cu ulei de măsline… ce a ieșit din această combinație? … Un brownie cu ulei de măsline suuuper buuun, v-ați suflecat mânecile? ?
Am început să caut rețete potrivite combinației pe care mi-o doream și am găsit în Pinterest, apoi evident am adaptat-o gustului nostru… iubim prăjiturile cu vișine și nuci ? și a iesit asta…
Ingrediente:
- 130g făină albă
- 75g făină de migdale
- 80g pudră de cacao
- 1 lg praf de copt
- ½ lg sare
- Jumătate de compot de vișine fără sâmburi (doar fructele)
- 2 pumni de nucă tocată
- 135 g zahăr
- 175 ml Ulei de măsline Bio Orto Coratina
- 3 ouă (înlocuitor de ouă pentru varianta vegană)
- 160 ml lapte
- 1,5 lg esență de vanilie
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 ͦC.
Ungeți forma de copt cu ulei de măsline, astfel veți scoate ușor tortul din formă.
Într-un bol bateți bine ouăle și puneți-le la o parte.
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate (făina albă, făina de migdale, praful de cacao, nuca, praful de copt si sarea). Acum într-un bol mai mic vom amesteca ingredientele umede (zahărul, ouăle, laptele, vișinele, esența de vanilie).
Turnăm ingredientele umede peste cele uscate și cu ajutorul unei spatule le vom amesteca până când obținem o compoziție omogenă.
Nu ne mai rămâne decât să transferăm compoziția în forma de copt și să o dăm la cuptor pentru 35 minute. După ce s-a răcit, îl scoatem din formă și îi adăugăm topping-ul preferat. Eu am optat pentru o glazură de ciocolată, iar în final l-am asezonat cu zmeură atât pentru decor, cât și pentru un gust fresh.
Topping-ul poate fi și din caramel sărat sau o cremă de vanilie, după preferințe.
POFTĂ BUNĂ!