Pregătește un chec aperitiv cu roșii uscate la soare, măsline și feta care să-i cucerească pe toți. Îți lăsăm mai jos rețeta pas cu pas, salveaz-o la favorite ca să o poți prepara la orice masă festivă.
Ingredientele necesare:
– 150 grame roșii uscate la soare BioOrto
– 4 ouă
– 200 gr făină
– 1 linguriță praf de copt
– 100 ml vin alb de masă
– 50 ml ulei de măsline Coratina
– 2 linguri de măsline verzi
– 100 gr brânză feta
– 1/2 linguriță de sare
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Într-un bol mare, bătem cu mixerul ouăle, făina, praful de copt, vinul de masă, uleiul extravirgin de măsline și sarea. Amestecăm bine pentru 2-5 minute și apoi adăugăm roșiile uscate, măslinele și brânza feta sfărâmițată ușor și amestecăm cu mixerul pentru încă un minut la viteză medie.
Între timp, pregătim o tavă de chec sau cozonac cu hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă și îl dăm la copt pentru 45 de minute. Dacă spre finalul timpului de copt pare că checul prinde prea multă culoare, putem reduce temperatura cuptorului la 180 de grade.
Sfatul nostru: lasă checul să se răcească bine înainte de a-l felia și servește-l cu o salată de rucola, nuci coapte și puțin ulei de măsline.