Mereu mi-am dorit ca mâncatul sănătos să nu fie un subiect punctual pe care să îl respect câteva luni din an, ci acesta să fie stilul meu de viață. Bineînțeles că un stil de viață sănătos presupune și răsfăț cu dulciuri delicioase, secretul constând în calitate și cantitate, așadar m-am gândit să vă las aici rețeta unui cheesecake cu foarte puțin zahăr pe care prefer să îl îndulcesc natural la final cu Saba sau Crema Condiment balsamică ?.
? Ingrediente blat:
* 250g nucă
* 2 lingurițe de scorțisoară
* 1/2 linguriță de sare
* 1 lingură si jumătate zahăr brun
* 100g unt topit
Mod de preparare:
Se macină nuca și se amestecă cu scorțișoara, zahărul, sarea. Adăugăm untul topit și le amestecăm bine. Turnăm compoziția în forma și o tasăm până e plată.
? Ingrediente cremă:
* 700g brânză de vaci
* 130ml smântână lichidă
* 3 ouă
* 1 gălbenuș
* 45g zahăr brun
* 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Într-un vas mare am adăugat toate ingredientele și le-am mixat la viteza mică până am obținut o cremă fină, pufoasă. Turnăm crema peste blat și introducem forma în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
După 40-45 min cheesecake-ul e gata. Eu am făcut greșeala să îl scot imediat de la cuptor și nu s-a păstrat la fel de înalt, vă sfătuiesc să îl mai țineți în cuptor aprox. o oră până se răcește complet.
Îl punem la frigider câteva ore sau peste noapte.
? Sugestie de servire:
Adăugați căpșuni proaspete și cremă de oțet balsamic pentru a-l îndulci natural! ?