Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Cina celor 1000_1

Cina celor 1000

Vacanta gastronomica in nordul Italiei

Undeva prin luna lui Septembrie 2018 cu scopul de a ajunge la un  târg în Bologna am hotărât să adăugăm câteva zile acestei plecări pentru o mini vacanță în care să îmbinăm placerea cu munca.

Și am început căutarea… am hotărât să închiriem o mașină pentru deplasări facile. Aveam să vizităm și parte din furnizorii noștri de produse bio, iar timpul e veșnic cel mai prețios.  Traseul nostru avea să aibă următoarele  locații: Parma 1 zi, Modena 2 zile și Bologna 3 zile pentru a integra și vizita la târg.

Și acum să purcedem la drum…

Ajungem în Parma, supranumit Food Valley, oraș al regiunii Emiglia-Romana, în nordul Italiei. De aici provine evident acel prosciutto delicios, numit Prosciutto di Parma, iar acesta este doar începutul. Tot în Parma am găsit și Cremeria Emilia, cine ar fi crezut  că-și are originile tocmai în Parma?!

Plimbându-ne pe străzile-I înguste observăm că în jurul orei prânzului, atmosfera se agită și dintr-un oraș calm și cald, el devine o piațetă închisă unde mulți chefi bucătari pregătesc de zori antreuri spectaculoase! De unde și de ce asa agitație? Pe noi nu ne-a suprins deloc, ba din contră, abia așteptam să se dea startul acestui moment la cât de multe citisem despre acest superb eveniment… se numește “La Cena dei Mille”  și vă încurajez pe toți ca o dată în viață să vă bucurați de această experiență inedită!

Am zis că orașul devine o piațetă închisă, așadar se oprește circulația rutieră în centrul Parmei și pe străduțele alăturate,  mulți, mulți oameni încep pregătirile pentru o cină spectaculoasă în aer liber, cu 2000 de participanți pofticioși și nerăbdători. Imaginați-vă o masă luuuungă, cât pentru 2000 de oameni (1000 pe o parte, 1000 pe alta) care vor lua cina împreună, serviți de cei mai buni ospătari și gustând din mancarea preparată de cei mai buni chefi bucătari ai zonei. Agitația crește pe măsură ce trece timpul, îi lăsăm pe acești omuleți să pregătească întrega “scenetă” pentru a ne bucura mai târziu de întregul décor.

Cuvintele sunt de prisos, las aici un colaj de imagini menite să vă transpună în atmosferă.

Cina celor 1000_3

Arta și gustul pe care le-am găsit în farfuriile prezentate nouă pe parcursul serii au întregit această experiență senzorială, provocându-mă să pomenesc la tot pasu’ de acest moment 🙂

Atenție, dacă v-am făcut deja poftă de o vacanță ce să includă această experiență culinară inedită vreau să vă informez că italienii respectă acest eveniment anual, pentru ei fiind și o seară benefică socializării “c-antre vecini” și se gătesc la patru ace: doamnele în rochii lungi sau deux piece, iar domnii sunt la costum. Așadar cu ținuta potrivită vei avea parte de o experiență ca-npovesti… Enjoy!

Eu revin cu detalii despre întreaga noastră drumeție în nordul Italiei în urmatoarele articole… Stay tuned!

Cina celor 1000_2

×