Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei la livrare pentru plata cu cardul la comenzi sub 350 lei

Cum alegem un ulei de măsline de calitate?

Uleiul de măsline a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai utilizate condimente din lume. Mai este supranumit și “aurul lichid” și, spre deosebire de restul uleiurilor vegetale, se extrage dintr-un fruct, nu din semințe.

Procesul prin care trec măslinele, de la culegerea acestora și până la procesarea lor este considerat, de mulți, o artă. Și de ce nu ar fi, având în vedere că sunt atât de multe lucruri care ar trebui luate în considerare atunci când alegem un ulei de măsline.

Ce elemente iei în calcul când alegi un ulei de măsline de calitate?

Câteva elemente ar trebui să ne sară în ochi când dorim să optăm pentru un ulei de măsline de calitate: tipul sticlei, gustul, termentul de valabilitate, tipul de ulei, cantitatea de polifenoli.

Ca să facem o mică introducere despre aceste cinci caracteristici, vom menționa faptul că sticla trebuie să fie închisă la culoare. Având în vedere că inamicii uleiului de măsline sunt: lumina, căldura si aerul, o sticlă închisă la culoare și strânsă ermetic poate asigura o viață îndelungată și un gust corect uleiului de măsline.

Dacă tot am ajuns la a doua caracteristică și anume gustul, trebuie să menționăm faptul că un ulei de măsline de calitate ar trebui să denote, în primul rând, savoarea măslinelor, să aibă ușoare irizații de tot ce înseamnă verdeață, în timp ce unele sortimente pot fi ușor fructate.

Termenul de valabilitate este o altă metodă de a verifica procentul calității unui ulei de măsline. Bineînțeles, pot exista și alte mențiuni cum ar fi data la care a fost presat sau data la care au fost culese măslinele.

Există mai multe tipuri de ulei de măsline, de la cel extravirgin, la cel virgin, presat la rece și chiar rafinat. Înșiruirea nu se oprește aici și tocmai de aceea e necesar să știm că printre cele mai bune alegeri ar fi cel presat la rece, extravirgin și, dacă se poate, de proveniență organică.

În ceea ce privește cantitatea de polifenoli, aici ar fi de menționat faptul că un gust mai strident al uleiului de măsline ar putea indica o concentrație mai mare de polifenoli și, prin urmare, un beneficiu nou adus sănătății.

Încercăm să fim atenți la toate detaliile, astfel că, după mai multe căutări, am găsit un brand care să fie în ton cu toate recomandările oamenilor de specialitate din industria complexă a uleiului de măsline. Alegerea noastra este BIO ORTO și de abia așteptăm să vă prezentăm fiecare ulei în parte, precum și tipurile de mâncare ce pot fi asociate fiecărui soi.

 

Completează chestionarul despre Panettone și obține o

reducere de 10%

la produsele tale preferate!

×