Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Bio Orto_BioUp_Mood_POMSECCBIO212

De ce să consumăm roșii uscate?

Cu toate că pare floare la ureche să uscam roșiile la soare, observăm când ne apucăm de citit despre asta că nu e chiar așa, au nevoie de un interval de temperatură specific… ce pot să vă spun sigur e că dacă ajungi în posesia lor vei fi super fericit. Au o aromă inconfundabilă și o serie de beneficii asupra sănătății noastre.

Să vă mai spun un secret… ele toate se vând în borcane mici deoare sunt considerate o delicatesă, așadar pregatește-te să profiți din plin de această experiență unică.

Dar ce beneficii au?

Sunt nutritive! Pai o cană de roșii uscate conține 8 g de proteină și 7 g de fibre, cum traducem asta?
Unui bărbat îi asigură 14% din aportul zilnic de proteine, 18% din fibre, 39% din potasiu, 82% din fier, 23%din tiamină și 31% din niacină.
Unei femei îi asigură 17% din aportul zilnic de proteine, 28% din fibre, 39% din potasiu, 27% din fier, 23%din tiamină și 31% din niacină, plus multă vitamina K (ajută la coagularea sângelui).

Antioxidanți

Radicalii liberi sunt produse secundare naturale ale proceselor chimice din corpul tău, dar afectează celulele și contribuie la boli, precum artrita, bolile cardiovasculare și cancerul. Antioxidanții îți protejează sănatatea prin neutralizarea radicalilor liberi și scăderea inflamației.

O cească de roșii uscate conține: 23% din aportul de vitamina C și 16% din vitamina A.
O cană de roșii uscate la soare are aproximativ 1 mg de luteină și zeaxantină și 25 de mg de licopen.
Toate trei prezintă activitate anti-cancer, dar licopenul este asociat în mod specific cu un risc mai mic de cancer de prostată.
Antioxidanții sunt raspunzători de sanatatea inimii prin reducerea inflamației în vasele de sange .
O ceașcă de roșii uscate conține: 6% din aportul de Calciu și 25% din Magneziu. Acestea două au rolul de a asigura ritmul cardiac și contracția mușchiului inimii, reglând tensiunea arterială.
Conținând calciu, magneziu și 25% fosfor lucru care ajută foarte bine și sistemul osos.

Așadar, un singur ingredient ce oferă atatea beneficii și unde mai pui ca este o delicatesă …

Dacă aveți poftă intrați aici și vedeți rețeta mea preferată cu aceste roșii uscate.

Sursa: https://www.sfgate.com/

×