Pastele cu sos ragu sunt printre cele mai iubite, iar pentru că acest sos poate fi păstrat la congelator având mai multe îndeletniciri, merită să îl încercați!
Când alegem să îl combinăm cu paste este foarte important să avem la îndemână paste de o calitate foarte bună pentru o experiență senzorială unică, iar noi am ales pentru acest preparat pastele de tip fettucce. Pentru sosul ragu am ales un sos de roșii bogat în licopen, ulei de măsline extra virgin și o cremă de oțet balsamic cu care a fost înlocuit vinul roșu, pentru a obține un ragu baby friendly.
Ingrediente (4 porții):
800 gr carne tocată (vită + porc)
o ceapă uscată
un cățel de usturoi
50 gr țelină
2 morcovi medii
o legătură de pătrunjel
1 litru de passata de roșii Bio Orto
5 linguri de ulei de măsline Bio Orto
4 linguri de cremă de oțet balsamic Casanova
1/2 linguriță de rozmarin uscat
sare, piper
200 gr fettucce Pasta Liguria
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie se pun ceapa, usturoiul, țelina, morcovii și pătrunjelul și se toacă mărunt.
Se pune o oală pe foc, se pune uleiul de măsline și legumele tocate și se călesc 10 minute.
Se adaugă carnea și se călește, amestecând din când în când, până își schimbă culoarea (aprox 15 minute).
Se adaugă sare, piper și rozmarin.
Se dizolvă crema de oțet balsamic în 250 ml de apă și se toarnă peste carne.
Se adaugă sucul de roșii, se amestecă bine.
Se acoperă oală cu un capac și se lasă la fiert la foc mic timp de o oră jumătate.
Se fierb pastele și se servesc cu sos ragu și parmezan ras.
Rețetă by @tastebazaar.