Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei la livrare pentru plata cu cardul la comenzi sub 350 lei

Focaccia Datterino (roșii cherry)

Am provocat-o pe Taste Bazaar să ne inspire cu o rețetă bună de focaccia cu roșii cherry datterino și ulei de măsline. Sunteți curioși ce a ieșit?

Ei bine, vă las rețeta pentru focaccia pufoasa aici ?

Ingrediente:

800 gr faina alba 650 sau faina de paine/pizza

600 ml apa calduta

50 ml + 5 linguri de ulei de masline Bio Orto

20 gr drojdie proaspata sau 8 gr drojdie uscata

o lingura de miere

o lingurita de sare de masa

o conserva de rosii cherry Bio Orto

o lingurita de fulgi de sare

cateva crengute de rozmarin

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca apa, drojdia si miere pana se dizolva.

Intr-un alt castron amesteca faina si sarea.

Toarna lichidul in castronul cu faina. Adauga 50 ml de ultei de masline. Amesteca cu o spatula, pana cand nu mai ramane faina uscata.

Framanta aluatul 5-10 minute, pana cand devine omogen si nu se mai lipeste. Acopera castronul cu un prosop de bucatarie sau o folie de plastic (nu foarte strans) si lasa aluatul sa dospeasca pana se dubleaza in volum (1-2 ore, in functie de temperatura din camera).

Pregateste o tava de aprox 30×40 cm si unge-o cu ulei de masline. Poti pune o hartie de copt pe care sa o ungi cu ulei daca vrei sa fii sigur ca nu se va lipi de tava.

Rastoarna aluatul in tava si intinde-l usor, cu mainile, cat sa acopere toata suprafata tavii. Daca se strange, intinde din nou de cateva ori, pe parcursul a 30 de minute. Unge aluatul cu 2-3 linguri de ulei de masline.

Acopera tava cu un prosop textil si lasa aluatul sa creasca din nou, timp de o ora.

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Daca ai o piatra de copt, asaza-o pe gratarul cuptorului si incalzeste-o in acelasi timp.

Cu degetele unse cu putin ulei de masline, apasa din loc in loc aluatul, facand niste adancituri.

Asaza rosiile cherry, crenzutele de rozmarin si presara fulgii de sare pe suprafata aluatului.

Baga tava in cuptor (pe piatra de copt daca a fost si ea la preincalzit) si coace focaccia pentru 25-30 de minute, pana cand se rumeneste.

Scoate tava din cuptor, unge focaccia cu 2-3 linguri de ulei de masline si las-o sa se racoreasca timp de 5 minute.

Scoate foccaccia din tava cu ajutorul unei spatule si las-o sa se raceasca complet.

 

Completează chestionarul despre Panettone și obține o

reducere de 10%

la produsele tale preferate!

×