Am pregătit o rețetă delicioasă de înghețată pentru lunile calde, o înghețată cu doar trei ingrediente care îți va aduce aminte de gelateriile artizanale din bella Italia. Descoperă mai jos rețeta de înghețată preparată cu cremele de alune de pădure și fistic, o colaborare cu TasteBazaar.
Ingrediente:
- 250 ml smântână lichidă rece
- 200 gr lapte condensat îndulcit
- 70 gr pastă de fistic sau pastă de alune de pădure Bio Bronte
Modalitate de preparare:
Laptele condensat îndulcit se amestecă bine cu pasta de fistic sau pasta de alune de pădure.
Smântâna lichidă rece se bate până se obține frișcă (nu trebuie să fie foarte tare).
Amestecul din lapte condensat se toarnă peste frișcă și se mai mixează ușor până când se omogenizează.
Crema obținută se toarnă în caserole, se acoperă cu capac și se bagă în congelator pentru 6-8 ore sau peste noapte.
Înainte de servire, se ține 5-10 minute la temperatura camerei cât să fie ușor de servit.