🌿 Surprinde-i pe cei dragi cu aceste mini choux-uri cu cremă de brânză la masa de Paște!
👩🍳 Iată cum se prepară:
🥄Ingrediente:
Pentru aluat:
250ml apă
75g unt
1/2 linguriță sare
150g făină 550
4 ouă
100g parmezan ras
Pentru umplutură:
400g cremă de brânză
8 roșii uscate în ulei de măsline BioOrto
Pentru topping:
Spread din plante fermentate Biogetta Devil’s Celery
👩🍳Pregătim astfel:
Într-o oală, punem apa, untul și sarea pe foc și lăsăm până se topește untul, fără a lăsa să dea în clocot. Apoi, luăm oala de pe foc, adăugăm făina și amestecăm cu o lingură de lemn timp de 30 de secunde. Punem din nou oala pe foc și gătim amestecând timp de 20-30 de secunde.
Scoatem oala de pe foc și mutăm compoziția într-un bol, amestecând timp de 2-4 minute, ca să se răcească ușor aluatul, apoi adăugăm ouăle pe rând. La final, adăugăm și parmezanul. 🧀
Încingem cuptorul la 210°C, ungem o tavă cu puțin ulei și o tapetăm cu hârtie de copt.
Punem aluatul într-un poș sau formăm mini gougerès cu ajutorul unei lingurițe, lăsând aproximativ 2 cm spațiu între ele.
Cu degetul umed, netezim ușor suprafața și presărăm parmezan sau alte condimente preferate.
Coacem timp de 10 minute, apoi reducem temperatura la 180°C și mai coacem pentru încă 10-15 minute (la mijlocul cuptorului).
⚠️ Este important să le lăsăm să se răcească complet înainte de a le umple cu cremă.
Într-un robot de bucătărie, punem brânza și roșiile uscate de la BioOrto, le mixăm până se formează o cremă omogenă. Tăiem un capac la fiecare mini choux-uri, umplem cu cremă, punem puțin spread din plante fermentate Biogetta Devil’s Celery și acoperim cu capacul.
Savurează aceste delicioase mini choux-uri cu cremă de brânză alături de cei dragi! Poftă bună! 💚