Descriere
Răbdarea, dedicarea și respectul față de tradiții formează baza pentru un oțet balsamic sublim precum cel al Acetaia Leonardi.
Oțetul balsamic Acetaia Leonardi s-a născut pe dealurile Modenei, acolo unde soiurile tipice de struguri Lambrusco și Trebbiano sunt cultivate pentru a obține mustul de struguri, ingredientul de bază al oțetului balsamic.
Istoria Acetaia Leonardi a început în secolul al XVII-lea, când un anume Giuseppe Leonardi a decis să se așeze în Magreta di Formigine, lângă Mondena și să cultive acolo struguri pentru condimente balsamice.
Fiul sau Vito și nepotul Giovanni au continuat arta maturării strugurilor pentru must, pentru a păstra intactă rezerva originală. Azi, ultimul Leonardi oferă cu mândrie condimente balsamice de peste un secol vechime, grație moștenirii lăsate de înaintașii săi.
Oțetul balsamic Acetaia Leonardi este o adevărată bijuterie alimentară. Până să ajungă la îmbuteliere, se parcurg mai mulți pași… mustul este transferat în baterii periodic, din butoaie mari în unele mici.
Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se evaporă, acesta fiind motivul pentru care transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!
Oțetul balsamic de Modena IGP Acetaia Leonardi este alegerea perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea în bucătărie și care caută mereu să aducă o notă de eleganță și savoare în fiecare masă.