Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei la livrare pentru plata cu cardul la comenzi sub 350 lei

[woosw]

Acetaia Leonardi Otet balsamic de Modena IGP, 500ml

82.00 lei

Încearcă și tu unul dintre principalele produse ale bucătăriei italiene: oțetul balsamic tradițional din Mondena Acetaia Leonardi.

Oțetul acesta se remarcă instantaneu printr-o densitate echilibrată și o culoare maroniu închis, lucios, cu o aromă complexă, o aciditate plăcută și un gust catifelat dulce-acru.

Prin învechire, oțetul balsamic de Modena capătă de până la 100 de ori mai mulți polifenoli față de produsul original. Printre beneficiile polifenolilor se numără: digestie mai bună, protecție împotriva bolilor de inimă, diabetului de tip 2 și anumitor forme de cancer.

Oțetul balsamic de Modena IGP:

  • este un produs 100% bio și pur (fără caramel, fără agenți de îngroșare, fără aditivi, conservanți, fără zahăr)
  • maturat în butoaie de stejar timp de 2 ani (conferă oțetului o culoare galbenă și note vanilate)
  • produs din struguri Trebbiano și Lambrusco
SKU B-CS0100 Categorie Etichete , , , ,

Descriere

Răbdarea, dedicarea și respectul față de tradiții formează baza pentru un oțet balsamic sublim precum cel al Acetaia Leonardi. 

Oțetul balsamic Acetaia Leonardi s-a născut pe dealurile Modenei, acolo unde soiurile tipice de struguri Lambrusco și Trebbiano sunt cultivate pentru a obține mustul de struguri, ingredientul de bază al oțetului balsamic.

Istoria Acetaia Leonardi a început în secolul al XVII-lea, când un anume Giuseppe Leonardi a decis să se așeze în Magreta di Formigine, lângă Mondena și să cultive acolo struguri pentru condimente balsamice. 

Fiul sau Vito și nepotul Giovanni au continuat arta maturării strugurilor pentru must, pentru a păstra intactă rezerva originală. Azi, ultimul Leonardi oferă cu mândrie condimente balsamice de peste un secol vechime, grație moștenirii lăsate de înaintașii săi.

Oțetul balsamic Acetaia Leonardi este o adevărată bijuterie alimentară. Până să ajungă la îmbuteliere, se parcurg mai mulți pași… mustul este transferat în baterii periodic, din butoaie mari în unele mici. 

Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se evaporă, acesta fiind motivul pentru care  transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!

Oțetul balsamic de Modena IGP Acetaia Leonardi este alegerea perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea în bucătărie și care caută mereu să aducă o notă de eleganță și savoare în fiecare masă.

Ingrediente

Ingrediente: must de struguri maturat*, oțet de vin*, aciditate 6%
Conține sulfiți.
*din agricultura biologică
Fără caramel, fără agenți de îngroșare, fără aditivi, conservanți, fără zahăr!

Valori nutriționale pentru 100 ml:
Valoare energetică 1115 kj/ 262 kcal
Grăsimi 0 g
din care acizi grași saturați 0 g
Carbohidrați 60 g
din care zaharuri 60 g
Proteine 0,9 g
Sare 0,06 g

Te-ar putea interesa următoarele:

×