Descriere
Uleiul Ogliarola Gran Cru de la Bio Orto este un ulei de măsline extravirgin de categorie superioară obținut direct din măsline și exclusiv prin mijloace mecanice presat la rece (până la maxim 24°C).
Ulei de măsline obținut din cei mai vechi arbori de măslini existenți în localitatea Posta Dei Colli.
Aciditate 0.3%. Cu cât aciditatea unui ulei de măsline este mai mică, cu atât este uleiul este mai bun, se degradează mai greu la temperaturi înalte.
Uleiul de Măsline extra-virgin Ogliarola Gran Cru este ideal și pentru a fi făcut cadou, datorită ambalajului deosebit și, desigur, datorită calității excelente.
Artizanii Bio Orto au creat linia Gran Cru, o ediție limitată care sărbătorește legătura profundă dintre tradiție, pământurile lor și cele trei soiuri de măslini care au fost pilonii fermei Posta dei Colli de la bun început.
Pentru a obține cel mai bun ulei de măsline bio, din copaci seculari, artizanii de la Bio Orto culeg măslinele doar când acestea sunt foarte coapte. Le presează la rece la 6-8 ore după recoltare, la o temperatură constantă de 27 de grade, folosind cele mai moderne utilaje.
Ceea ce ii diferențiază pe artizanii de la Bio Orto de competiție, e o dorința arzătoare de a-și depăși constant limitele. Promisiunea lor e să crească capacitatea de producție, fără a știrbi câtuși de puțin valoarea produselor, folosind metode rafinate și cea mai bună tehnologie pentru producția de ulei și tomate. Fac totul pentru a împlini așteptările consumatorilor vizavi de calitate, cantitate și continuitate.