Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Acetaia Leonardi Oțet Balsamic Tradițional de Modena DOP, învechit 15 ani (Affinato), 100ml

389.00 lei

Încearcă Oțetul balsamic tradițional de Modena DOP, învechit timp de 15 ani, numit și Affinato. Acest oțet balsamic este esența unui proces îndelungat și complex de maturare, la finalul căruia rezultă o adevărată bijuterie agroalimentară. 

Oțetul balsamic tradițional DOP este realizat 100% din must de struguri Trebbiano și Lambrusco, respectând cu strictețe reguli și secrete păstrate din generație în generație. 

Acesta este maturat în butoaie speciale, de dimensiuni descrescătoare, timp de 15 ani, pentru a deveni dulce natural, cu note ușor acrișoare și lemnoase, cremos și de o culoare intensă. 

La 15 ani după constanta urmărire a produsului, producătorii extrag acel 10% din butoiul cel mai mic pentru îmbuteliere și pun la vânzare acest Oțet balsamic de Modena.

Oțetul balsamic tradițional de Modena DOP, învechit timp de 15 ani:

    • produs din struguri Trebbiano și Lambrusco
    • produs în Italia, Modena
    • fără gluten, fără zahăr, vegan
    • nu este un produs biologic

 

SKU CS0130 Categorie Etichete , , ,

Descriere

Răbdarea, dedicarea și respectul față de tradiții formează baza pentru un oțet balsamic sublim precum cel al Acetaia Leonardi. 

Oțetul balsamic Acetaia Leonardi s-a născut pe dealurile Modenei, acolo unde soiurile tipice de struguri Lambrusco și Trebbiano sunt cultivate pentru a obține mustul de struguri, ingredientul de bază al oțetului balsamic.

Istoria Acetaia Leonardi a început în secolul al XVII-lea, când un anume Giuseppe Leonardi a decis să se așeze în Magreta di Formigine, lângă Mondena și să cultive acolo struguri pentru condimente balsamice. 

Fiul sau Vito și nepotul Giovanni au continuat arta maturării strugurilor pentru must, pentru a păstra intactă rezerva originală. Azi, ultimul Leonardi oferă cu mândrie condimente balsamice de peste un secol vechime, grație moștenirii lăsate de înaintașii săi.

Oțetul balsamic Acetaia Leonardi este o adevărată bijuterie alimentară. Până să ajungă la îmbuteliere, se parcurg mai mulți pași… mustul este transferat în baterii periodic, din butoaie mari în unele mici. 

Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se evaporă, acesta fiind motivul pentru care  transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!

Oțetul balsamic tradițional de Modena DOP, învechit timp de 15 ani Acetaia Leonardi este alegerea perfectă pentru cei care apreciază rafinamentul și autenticitatea în bucătărie și care caută mereu să aducă o notă de eleganță și savoare în fiecare masă.

Ingrediente

Ingrediente: must de struguri fiert și învechit 15 ani în butoaie de lemn.

Produs în Italia, Modena.

Te-ar putea interesa următoarele:

×