Descriere
Oțet Balsamic Tradițional de Modena DOP, 100 ml. Oțet Balsamic Affinato (învechit 15 ani).
Până să ajungă la îmbuteliere, s-au parcurs mai mulți pași, timp de 15 ani…Mustul obținut prin gătire a fost transferat în baterii. S-a adăugat lichid în cel mai mare butoi, până la un anumit nivel al acestuia, deoarece în interiorul există lichid din anii trecuți. Periodic, o parte din conținutul butoiului cel mai mare a fost transferat în următorul (mai mic) până la un anumit nivel, iar acest proces a continuat pentru fiecare butoi până s-a ajunge la cel mai mic, ultimul din șirul de butoaie. Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se va evapora, acesta fiind motivul pentru care transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!
Produsul nu este biologic.
La 15 de ani după această constantă urmărire a produsului, producătorii au extras acel 10% din butoiul cel mai mic pentru îmbuteliere și apoi au pus la vânzare acest Oțet balsamic de Modena.