Descriere
Oțet Balsamic de Modena Tradițional, DOP (denumire de origine protejată), 100ml. Oțet Balsamic Extravecchio (învechit 30 ani).
Acest oțet balsamic este esența unui proces îndelungat și complex de maturare, la finalul căruia rezultă o adevărată bijuterie agroalimentară. Nu întâmplător este supranumit „aur negru”.
Până să ajungă la îmbuteliere, s-au parcurs mai mulți pași. Mustul obținut prin gătire a fost transferat în baterii. S-a adăugat lichid în cel mai mare butoi, până la un anumit nivel al acestuia, deoarece în interiorul există lichid din anii trecuți. Periodic, o parte din conținutul butoiului cel mai mare a fost transferat în următorul (mai mic) până la un anumit nivel, iar acest proces a continuat pentru fiecare butoi până s-a ajunge la cel mai mic, ultimul din șirul de butoaie. Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se va evapora, acesta fiind motivul pentru care transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!
Produsul nu este biologic.
La 30 de ani după această constantă urmărire a produsului, producătorii au extras acel 10% din butoiul cel mai mic pentru îmbuteliere și apoi au pus la vânzare acest Oțet balsamic de Modena.
Despre producător: Acetaia Leonardi e o afacere de familie care dăinuie de veacuri. Istoria ei a început în secolul 17, când un anume Giuseppe Leonardi a decis să se așeze în Magreta di Formigine, lângă Mondena și să cultive acolo struguri pentru condimente balsamice. Fiul sau Vito și nepotul Giovanni au continuat arta maturării strugurilor pentru must, pentru a păstra intactă rezerva originală. Azi, ultimul Leonardi oferă cu mândrie condimente balsamice de peste un secol vechime, grație moștenirii lăsate de înaintașii săi. Misiunea artizanilor Casanova Balsamic este de a transmite pasiunea pentru acest produs născut din tradiții puternice de familie și dragoste pentru pământurile străbunilor.