Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Acetaia Leonardi Oțet Balsamic Tradițional de Modena DOP, învechit 30 ani, 100ml

799.00 lei

Regiunea Modena e ținutul care de secole oferă tuturor gurmanzilor unul dintre principalele produse ale bucătăriei italiene: oțetul balsamic tradițional din Mondena.

Oțetul Balsamic Tradițional DOP este realizat 100% din must de struguri (Trebbiano și Lambrusco) respectând cu strictețe reguli și secrete păstrate din generație în generație. Oțetul Balsamic Tradițional de Mondena DOP e maturat în butoaie speciale, de dimensiuni descrescătoare, timp de 30 ani – devenind dulce natural, cu note ușor acrișoare și lemnoase, cremos și de o culoare intensă (non biologic).

Gramaj: 100 ml

SKU CS0135 Categorie Etichete , , ,

Descriere

Oțet Balsamic de Modena Tradițional, DOP (denumire de origine protejată), 100ml. Oțet Balsamic Extravecchio (învechit 30 ani).

Acest oțet balsamic este esența unui proces îndelungat și complex de maturare, la finalul căruia rezultă o adevărată bijuterie agroalimentară. Nu întâmplător este supranumit „aur negru”.

Până să ajungă la îmbuteliere, s-au parcurs mai mulți pași. Mustul obținut prin gătire a fost transferat în baterii. S-a adăugat lichid în cel mai mare butoi, până la un anumit nivel al acestuia, deoarece în interiorul există lichid din anii trecuți. Periodic, o parte din conținutul butoiului cel mai mare a fost transferat în următorul (mai mic) până la un anumit nivel, iar acest proces a continuat pentru fiecare butoi până s-a ajunge la cel mai mic, ultimul din șirul de butoaie. Odată cu trecerea timpului, din fiecare butoi o parte din lichid se va evapora, acesta fiind motivul pentru care transferul se face din butoiul mare în butoiul mai mic. Practic, cel mai mic butoi conține cel mai valoros produs, căci esențele tari se țin în sticluțe mici!

Produsul nu este biologic.

La 30 de ani după această constantă urmărire a produsului, producătorii au extras acel 10% din butoiul cel mai mic pentru îmbuteliere și apoi au pus la vânzare acest Oțet balsamic de Modena.

Despre producător: Acetaia Leonardi e o afacere de familie care dăinuie de veacuri. Istoria ei a început în secolul 17, când un anume Giuseppe Leonardi a decis să se așeze în Magreta di Formigine, lângă Mondena și să cultive acolo struguri pentru condimente balsamice. Fiul sau Vito și nepotul Giovanni au continuat arta maturării strugurilor pentru must, pentru a păstra intactă rezerva originală. Azi, ultimul Leonardi oferă cu mândrie condimente balsamice de peste un secol vechime, grație moștenirii lăsate de înaintașii săi. Misiunea artizanilor Casanova Balsamic este de a transmite pasiunea pentru acest produs născut din tradiții puternice de familie și dragoste pentru pământurile străbunilor.

Ingrediente

Ingrediente: must de struguri fiert și învechit 30 ani în butoaie de lemn.

Produs în Italia, Modena.

Te-ar putea interesa următoarele:

×