De ceva timp mi-am propus să încerc să fac un risotto cu anghinare, iar azi am reușit. E o rețetă simplă și durează în medie 35-40 min, dar vei obține o cină sau un prânz cu care să te mândrești familiei tale! În plus, anii trecuți pe vremea aceasta ne răsfățam cu o vacanță în iubita noastră, Italia și cum aș putea mai bine să mă transpun în locurile mele de suflet dacă nu gustând din preparatele italienești?
Ingrediente:
* 200g orez pt risotto (carnaroli)
* Anghinare marinată Bio Orto
* 1 ceapă
* Supă de pui
* Vin alb sec
* Parmezan răzuit
* Jumatate de lămâie * 1 lg ulei de măsline din conserva de anghinare
* 2 lg de unt
* Coriandru proaspăt
* Busuioc proaspăt (eu îl cresc în ghiveci)
Mod de preparare:
Am încins o tigaie cu ulei din conserva de anghinare care e foarte aromat și o lingură de unt, iar între timp tăiem ceapa cubulețe. Adăugăm ceapa în tigaie și o călim, apoi adăugăm inimile de anghinare și mai ținem pe foc 1-2 min. Adăugăm orezul și îl călim 2 min (vom observa că se îmbibă cu uleiul de măsline și untul din tigaie). Apoi adăugăm vinul până se acoperă cantitatea de orez și lăsăm șă fiarbă la foc mic până se evaporă. În continuare vom adăuga supa de pui și vom amesteca continuu cam 20-25 min până ce orezul se fierbe. Înainte cu 3 minute să scoatem tigaia de pe foc, adăugăm 2 linguri de zeamă de lămâie, coriandrul, busuiocul.
La final am adăugat 1 lingură de unt și parmezanul răzuit, am amestecat și l-am lăsat 3 minute să se așeze și să se pătrundă de arome…
După ce am porționat în farfurii, am mai adăugat anghinare pentru că nouă ne place foarte mult și a ieșit o super cină, n-a mai vorbit nimeni nimic preț de 15 min … se înfuleca ???…
Poftă bună și vouă!