Salam de biscuiți probabil ați mai mâncat, așa că vă provocăm să încercați salam de biscuiți cu fistic sau alune de pădure, plin de aromele intense și naturale ale pastelor noastre de nuci. Rețeta salamului de biscuiți este realizată în colaborare cu TasteBazaar.
Pentru salamul de biscuiți cu fistic aveți nevoie de:
- 50 gr biscuiți Petit beurre
- 40 gr miez de fistic
- 40 gr migdale
- 20 gr merișoare
- 50 ml lapte
- 40 gr zahăr tos
- 80 gr unt
- 2 linguri pline cu pastă de fistic Bio Bronte
Pentru salamul de biscuiți cu alune de pădure aveți nevoie de:
- 50 gr biscuiți Petit beurre
- 50 gr alune de pădure
- 50 gr migdale
- 40 ml lapte
- 40 gr zahăr tos
- 80 gr unt
- 2 linguri pline cu pastă de alune de pădure Bio Bronte
Modalitate de preparare:
Într-un castron se mărunțesc biscuiții (cu mâna) și alături de ei se pune mixul de nuci pentru fiecare versiune de salam (în castronul pentru salamul de fistic se pun și merișoarele).
Într-o cratiță mică se pune laptele împreună cu zahărul și se fierb ușor, până când se topește zahărul. Se adaugă untul și se mai ține cratița pe foc mic, amestecând des, până se topește și untul.
În amestecul lichid se adaugă pasta de fistic sau cea de alune și se omogenizează. Se toarnă peste mixul de biscuiți și nuci și se amestecă bine. Se lasă 5 minute să absoarbă cât mai bine lichidul.
Se toarnă compoziția pe o bucată de folie alimentară și se strânge formă de baton. Marginile se leagă bine.
Batonul se bagă la frigider pentru câteva ore, până când se întărește. Înainte de servire, peste salam se presară zahăr pudră.