Ai încercat vreodată să pregătești o salată cu paste și multe ingrediente gustoase, ideală de consumat și rece din frigider? Andreea de la TasteBazaar ne propune o salată de fusili învăluită în pesto de fistic, roșii uscate, anghinare și-alte câteva ingrediente proaspete.
Ingrediente pentru două porții de salată de paste:
- 150 gr fusilli pasta Liguria
- 50 gr roșii uscate în ulei Bio Orto
- un ardei kapia
- 100 gr anghinare Bio Orto
- o lingură de pesto de fistic Biobronte
- 2 linguri de ulei de măsline Bio Orto Peranzana
- o lingură de cremă de oțet balsamic Saba Casanova
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 30 gr parmezan
- o linguriță de busuioc sau pătrunjel tocat
Modalitate de preparare:
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
Roșiile uscate și ardeiul kapia se taie în bucăți medii.
Se pregătește un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, crema de oțet balsamic, sare și piper.
Peste pastele fierte și scurse se adaugă pesto de fistic și se amestecă bine. Se adaugă roșiile, ardeiul și anghinarea. Se toarnă dressing-ul și se amestecă totul.
Pe deasupra se pune parmezanul tăiat fâșii și frunzele tocate de busuioc sau pătrunjel.