Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Semifreddo cu cremă de fistic

Zilele caniculare sunt după colț, iar noi vă propunem o rețetă de semifreddo răcoritoare. Cremă de fistic și zmeură, credeți că se potrivesc? Eu zic că ar fi atracția principală pe orice masa, chiar și una festivă și o să fiți surprinși de cât de simplu se prepară.
Are două straturi de înghețată de mascarpone și frișcă, unul cu zmeură și celalalt cu cremă de fistic delicioasă.
Când am gustat prima dată această cremă, mi-a venit instant în minte gustul înghețatei de fistic din Italia, așa că am vrut să o reproduc. N-am vrut să mă complic cu mașina de înghețată, așa că am făcut un semmifreddo cu straturi de cremă și blat de pandișpan, iar înghețata a ieșit cremoasă și fină, fără ace de gheață.

Ingrediente:
2 ouă
5 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 gr mascarpone
400 ml smântână lichidă rece
3 linguri de zahăr pudră
150 gr cremă de fistic Bio Bronte
50 gr miez de fistic crud
200 gr zmeură

Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă. Se adaugă 2 linguri de zahăr și se mixează până când se obține o spumă tare. Se amestecă gălbenușurile în compoziție. Se încorporează ușor făina, cu o spatulă. Se toarnă aluatul într-o tavă de chec cu hârtie de copt și coace pentru 25 min.
Când e gata, se lasă la răcit și apoi se taie în două straturi.
Zmeura se fierbe cu 3 linguri de zahăr până când zeama scade și se obține un gem. Se strecoară printr-o sită, pentru a elimina sâmburii.
Se mixează smântâna lichidă pană când se întărește ușor. Se adaugă zahărul pudră și se mai mixează până se formează o frișcă. Se încorporează și mascarpone. Se împarte crema în două vase. Într-unul se adaugă crema de fistic, se omogenizează și apoi se adaugă fisticul tocat.
Se pune o folie de plastic într-o tavă de chec. Se toarnă compoziția cu fistic și se bagă la congelator o oră.
În frișca rămasă se adaugă sosul de zmeură și se omogenizează.
Se scoate tava din congelator, se pune deasupra o bucată de pandișpan apoi se toarnă crema de zmeură și se pune și a doua bucată de pandișpan. Se acoperă tava și se bagă la congelator încă 8 ore.

V-am convins să o încercați?

×