We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

Livrare gratuita pentru comenzi peste 240 lei | Discount 5 lei pentru plata online | 0725 522 293
My Cart
0.00 lei
Blog

Tarta cu Pesto Sicilian

Iubesc tartele sărate. Se pot face cu diverse ingrediente, în tot felul de combinații, sunt ușor de pregătit și se pot mânca în orice moment al zilei. Calde sau reci, simple sau alături de o salată.
Eu am ales o tartă cu pesto Sicilian, dovlecei și brânză de capră.
Pesto-ul sicilian are roșii uscate, fistic și ulei de măsline, toate provenite din agricultură bio. Este perfect și pentru sandvișuri, omlete, hummus, paste sau risotto.

Ingrediente (tavă de 24 cm)
Blat
200 gr făină
100 gr unt rece, tăiat cuburi
1 ou
3-4 linguri de apă
o linguriță de sare

Umplutură
50 gr pesto sicilian Biobronte
200 ml smântână lichidă
2 ouă
1/2 dovlecel
un rulou de brânză de capră 100 gr

Mod de preparare:
Se amestecă făina, sarea și untul cu mâna sau într-un robot de bucătărie, până obțineți niște firimituri. Se adaugă oul și apa și se amestecă până când aluatul se omogenizează. Se transferă pe o bucată de folie alimentară, i se dă o formă rotundă, se învelește și se pune în frigider pentru o oră.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde în forma tăvii, la aprox. 0.5 cm grosime.
Se transferă aluatul în tavă, se presează cu degetele pe toată suprafața, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se bagă din nou la frigider pentru 30 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade.
Se scoate tava din frigider, se acoperă cu o bucată de hârtie de copt, se acoperă cu fasole uscată sau orez (pentru a nu se umfla aluatul) și se bagă la copt timp de 15 minute. Se scoate hârtia împreună cu fasolea și se mai lasă aluatul la copt 10 minute.
Se bat cele 2 ouă împreună cu smântâna, sare și piper. Se taie dovlecelul în felii subțiri și ruloul de brânză în 8-10 felii.
Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 10 minute.
Crusta tartei se unge cu 3-4 linguri de pesto de roșii uscate. Se toarnă amestecul de ouă peste crustă. Se așază dovlecelul și de brânza. Se mai pune pesto din loc în loc, pe deasupra.
Tava se bagă la cuptor pentru încă 30 de minute.

Cum vi se pare rețeta de tartă cu pesto Sicilian?

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping