Terina de sfecla este un aperitiv vegetarian ușor de pregătit în avans, de altfel și propunerea noastră pentru masa și petrecerea dintre ani.
Ți-am pregătit o terină de sfeclă cu pesto bio de kale, care se feliază cu ușurință, o combinație ușor dulce și perfect echilibrată de iuțeala hreanului și textura crocantă a nucilor prăjite.
Îți lăsăm mai jos lista de ingrediente si reteta ca să o poți consulta rapid când faci cumpărăturile:
Ingrediente:
- 2 sfecle medii
- 100g pesto de Kale BioUP
- 400g crema de branza
- Hrean razuit dupa gust
- O lingurita de miere
- 40g nuci tostate si tocate pentru decor
- Sare, piper
Mod de preparare:
- Sfeclele se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45 de minute sau pana intra cu usurinta furculita in ele. Alternativ se pot folosi sfecle gata fierte care se gasesc vidate in supermarketuri.
- Dupa ce s-au racit sfeclele, se decojesc si feliaza subtire (de aproximativ 2mm) cu ajutorul unei mandoline. Daca nu, se pot felia cu atentie cu un cutit.
- Intr-un bol se face umplutura de branza. Eu am folosit un amestec de branza de capra, de vaci si Philadelphia, dar se poate folosi un singur tip de branza. Se incorporeaza hreanul, mierea si se asezoneaza dupa gust.
- Se alege forma in care se va monta terina si se tapeteaza cu folie alimentara. Eu am folosit o cutie de inghetata cu dimensiunile de 18x10x6 cm. Se incepe asamblarea printr-un strat de felii de sfecla, unul de crema de branza, iar apoi se intinde o lingurita de pesto de kale BioOrto Pesto De Kale Bio | Magazin Gourmet BioUp . Se repeta procesul pana se termina sfeclele.
- Se acopera si se lasa la frigider pentru minim doua ore. Se feliaza, se decoreaza cu nucile tocate sau optional alte verdeturi si se serveste drept aperitiv.
Este terina cu sfeclă și pesto de kale un aperitiv pe care l-ati pregati celor dragi?