Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Tort babyfriendly, fara zahar

Pentru că ne-am dorit un tort pentru copii, adică fără zahăr sau alți îndulcitori, am apelat la Taste Bazar să facă o magie… ne-a răspuns bucuroasă și a venit rețeta cu ajutorul  pastei de alune de padure.

Pasta de alune de pădure nu conține absolut deloc zahăr, fiind realizată 100% din alune de pădure de origine Siciliană, din culturi biologice. Textura este una cremoasă, fiind o pastă rafinată, iar culoarea este similară cu cea a Nuttelei, așadar copii tăi vor fi cei mai încântați de acest tort!
Pasta a fost folosită în blat, în cremă și pentru decor. Este foarte versatilă și are o aromă intensă de alune. Nu conține zahăr și nici conservanți.
Tortul a ieșit incredibil de gustos, cu un blat ușor umed și o cremă fresh pe bază de mascarpone.

Desigur, e la fel de bun și pentru adulți, iar dacă vreți să fie mai dulce, îi puteți adăuga câteva linguri de zahăr în blat și în cremă.

   

Ingrediente
2 banane
50 unt topit
50 nuci măcinate
100 gr de făină
o linguriță rasă de bicarbonat
2 ouă
150 gr pastă de alune Bio Bronte
200 gr mascarpone
100 gr smântână fermentată grasă
o linguriță de miere (opțional)

Modalitate de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Într-un castron se pasează bananele cu o furculiță. Se adaugă o lingură de pastă de alune.
Se pun ouăle și se omogenizează. Se adaugă untul, iar după ce se încorporează se adaugă făina, bicarbonatul și nucile.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă (16 cm) și se coace 35 de minute.
Se pun mascarpone și smântâna într-un castron și se bat cu mixerul până se formează o frișcă. Se adaugă mierea și se omogenizează.
Crema se împarte în două porții egale. Într-o porție se adaugă 2 linguri de pastă de alune și se amestecă ușor.
După ce s-a răcit, blatul se taie în 3 discuri. Se pune crema cu alune peste primul și al doilea strat de tort. Se așază al treilea strat și se acoperă cu crema simplă. Se întinde crema pe toată suprafața tortului.
Se pun 2 linguri de pastă de alune într-o pungă mică. Se taie o bucată mică dintr-un vârf al pungii și se decorează cu ajutorul ei tortul, de jur împrejur, cu picături de cremă.

×