Astăzi îți propunem o rețetă rapidă și delicioasă, care îmbină dulceața fină a cremei de migdale cu intensitatea ciocolatei negre. Nu necesită coacere și este gata în doar câțiva pași! 😍
📝 Uite de ce vei avea nevoie:
-200 g biscuiți digestivi
-100 g unt topit
-250 g cremă de migdale de la BioBronte
-200 ml smântână lichidă pentru frișcă
-1 lingură de miere (opțional)
-100 g ciocolată neagră (min. 70% cacao)
-1 linguriță ulei de cocos (pentru un topping lucios)
Cum prepari? 👩🍳
🍪 Mărunțește biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie sau manual și amestecă-i cu untul topit. Tapetează cu acest amestec baza unei tăvi pentru tartă (ideal cu fund detașabil), apoi pune-o la frigider pentru 20-30 de minute.
Bate smântâna lichidă până obții o frișcă moale. Adaugă crema de migdale de la BioBronte și mierea, mixând ușor până când totul devine omogen. 🥧
Scoate baza de la frigider și toarnă crema de migdale peste ea. Uniformizează cu o spatulă și pune la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, până se întărește. ❄
🥣 Topește ciocolata neagră la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, împreună cu uleiul de cocos, până devine o compoziție fină și lucioasă. Las-o să se răcească ușor.
La final, toarnă ciocolata topită peste crema de migdale, distribuind uniform. Pune tarta la frigider pentru încă 30 de minute, până când se întărește și glazura de ciocolată. 🍫
Ce spui, vei încerca și tu acest răsfăț dulce? 💚