Tort cu fistic și căpșuni este propunerea noastră pentru un desert delicios, ușor de preparat și care poate fi adaptat în mai multe feluri. TasteBazaar vă recomandă să folosiți nuci, migdale sau alune de pădure în loc de fistic și să îl decorați cu orice alte fructe preferați.
Ingrediente blat
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 100 gr zahăr alb
- 3 ouă la temperatura camerei
- 130 gr făină
- o linguriță rasă de praf de copt
- un praf de sare
- 40 gr fistic crud tocat mărunt
Pentru sirop
- zeamă de la o portocală
- coaja de la 1/2 de portocală
- 2 linguri de miere
Pentru cremă
- 500 gr mascarpone
- 70 gr miere lichidă (puteti folosi zahăr)
- 3 linguri pastă de fistic Bio Bronte
- 200 ml smântână lichidă rece
Pentru decor
- 100 gr zmeură congelată
- 300 gr căpșuni proaspete
Modalitate de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos). Se unge cu unt o tavă rotundă cu fund detașabil (de 20 cm), apoi se presară cu făină.
Se mixează bine untul cu zahărul în jur de 5 minute. Se adaugă ouăle pe rând, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, semințele de vanilie și sarea. Se omogenizează aluatul, se încorporează fisticul tocat și se transferă în tavă. Se bagă în cuptor pentru 20 de minute, apoi se lasă la răcit.
Se pune la fiert sucul și coaja de portocală, se adaugă mierea și se lasă la răcit.
Pentru cremă, se bate smântâna lichidă până se transformă într-o frișcă lejeră. Se dă deoparte.
Se mixează mascarponele câteva secunde, se adaugă mierea, apoi pasta de fistic. După ce s-au omogenizat, se încorporează și frișca.
Când blatul s-a răcit, se taie în 2 straturi. Primul strat se însiropează, se unge cu cremă, iar peste cremă se așază zmeura. Se acoperă cu al doilea strat de blat, se însiropează, apoi se decorează cu restul de cremă, căpșuni și fistic tocat.
Se mai ține la rece 1-2 ore.