Livrare gratuita la comenzi in valoare de peste 350 lei | Discount 5 lei pentru plata online

Uleiul de Măsline – indicat în alimentația bebelușilor și copiilor?

Este indicat să introducem uleiul de măsline în alimentația copilului? Și la ce vârstă? Ce cantitate de ulei de măsline pot consuma copiii zilnic? Cum ne convingem puii să agreeze gustul uleiului de măsline?

Toate aceste întrebări le primim de la voi, iar în acest sens ne-am mobilizat cu un articol bazat pe cunostințele și căutările noastre în domeniul științific.

Să începem …

Este indicat să introducem uleiul de măsline în alimentația copilului? Și la ce vârstă?

Oriunde am citi, toate studiile ne indică clar că în special copiii au nevoie de grăsimi dietetice bune, de calitate, acestea fiind esențiale în creșterea lor și dezvoltarea creierului.

Ce înseamnă grăsime bună? Adică grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin care este bogat în grăsimi monosaturate, dar și o cantitate semnificativă de antioxidanți, acid oleic și oleocantal.

Ok, am auzit cu toții despre beneficiile uleiului de măsline extravirgin și suntem convinși că trebuie să îl consumăm cât mai des, motiv pentru care a început să ne intereseze și calitatea uleiul de măsline, însă copilașii nostri nu înteleg și trebuie să ii convingem prin gust.

Metode prin care îți încurajezi puiul să se obisnuiască cu aroma uleiului de măsline

În primă fază poți încerca să îl “maschezi”, integrându-l câte puțin în preparatele pregătite.

Apoi, lasă-ți puiul să se joace cu mâncarea lui/ei. Chiar și copiii mici își pot înmuia mâncarea, astfel ei vor începe să asocieze uleiul de măsline cu distracția. Este o modalitate excelentă de a începe să dezvolte gustul pentru o alternativă mai sănătoasă la unt și alte sosuri nocive. Iar obiceiurile bune este  recomandat să le susținem din fragedă pruncie pentru a rămâne implentate și înrădăcinate în comportamentul lor.

Ideal este însă să alegeți un ulei de măsline extravirgin special pentru copii, adica o varietate de ulei de măsline mai dulce și mai blandă, potrivită pentru copii sau persoanele sensibile la gustul său specific.

În gama noastră de uleiuri de măsline extravirgine, vă recomandăm Ogliarola de la Bio Orto, este un ulei de măsline extravirgin ideal pentru copii și bebeluși, dar și pentru adulții cărora nu le place gustul intens de măsline.

Ogliarola se numește soiul de măsline din care este realizat (de aici și numele), fiind un ulei “monocultivar” adică realizat dintr-un singur soi de măslină, fără a putea fi influențată calitatea prin amestecul mai multor soiuri de măsline. Acest ulei superior extravirgin are o „personalitate” temperată și un gust echilibrat. Când inchizi ochii și îl miroși, simți o puternică aromă fructată. Când îl guști, simți o atingere mătăsoasă în cerul gurii, dar fără acel gust intens de măsline.

Ideal și pentru bebelusi (>6 luni) – 1/2 linguriță de ulei de măsline în 100 gr de mâncare pentru copii.

Aciditate scazută, 0,3% acid oleic.

Ce cantitate de ulei de măsline pot consuma copiii?

Copiii pot consuma între 1 – 4 linguri de ulei de măsline extra-virgin pe zi, neîncălzit, pentru un beneficiu maxim asupra sănătății. Poate fi amestecat cu alimente cum ar fi salate, tocănițe și integrat în sosuri de casă.

Statisticile și studiile recente arată că se înregistrează o creștere a nivelului de colesterol la copii, un factor important al obezității care afectează unul din trei copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani.

Deoarece uleiul de măsline scade nivelul colesterolului total din sânge, LDL-colesterol și trigliceride, medicii au recomandat intoducerea în alimentația copiilor a uleiului de măsline pentru a ajuta la combaterea creșterii obezității la copii.

×